22 квітня 2026 року на День Землі у Фаховому коледжі «Універсум» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка відбувся методичний семінар для майбутніх учителів початкової школи на тему: «Навчально-дослідницька та проєктна діяльність на уроках інтегрованого курсу “Я досліджую світ” у другому циклі початкової освіти (3–4 класи)».
У межах семінару було висвітлено актуальні підходи до організації навчально-дослідницької та проєктної діяльності здобувачів початкової освіти, розглянуто практичні аспекти впровадження інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у початковій школі.
З доповіддю виступила Хитра Зоя Михайлівна, кандидат педагогічних наук, співавторка підручників інтегрованого курсу «Я досліджую світ» для 1–4 класів.
Окрему увагу приділено темі «Використання картографічних матеріалів на уроках у початковій школі», яку розкрила Молочко Вікторія Валеріївна — кандидат географічних наук, провідна редакторка УОВЦ «ОРІОН», співавторка підручників «Я досліджую світ» та «Дизайн і технології» для 4 класу.
Під час семінару учасники ознайомилися з ефективними методами використання картографічних матеріалів, обговорили можливості формування дослідницьких умінь молодших школярів, а також отримали практичні рекомендації щодо організації сучасного уроку в умовах інтегрованого навчання.
Семінар пройшов у конструктивній та професійній атмосфері, сприяв підвищенню методичної компетентності майбутніх педагогів і розширенню їхнього практичного досвіду.
Модератори: викладачі ЦК природничих дисциплін Глухенька Л.М, Мальцева Л.В.